Sípálya

A sípálya műanyag borítása:

Sípályánk tervezésekor az elsődleges szempont az volt, hogy a nálunk tanulók számára a lehető legjobb környezetet biztosítsuk. Ezt figyelembe vettük a pálya meredekségének, a felvonó, a környezet kialakításánál, és ami a legfontosabb, a pálya műanyag borításának kiválasztásánál.

Mivel kezdetektől fogva tudtuk, hogy minden téren magas minőséggel szeretnénk vendégeinket szolgálni, célunkat szem előtt tartva,  több hónapot szántunk a lehető legmegfelelőbb anyag felkutatására. Kipróbáltuk a piacon fellelhető jelentősebb gyártók termékeit, és alaposan elemeztük jó és rossz tulajdonságaikat. Választásunk egyértelműen az Impact Leisure (UK) termékére, a Playgrass elnevezésű anyagra esett. Ez a műanyag sok mindenben eltér a Magyarországon eddig használt borításoktól, és úgy gondoljuk, hogy jóval alkalmasabb oktatási célokra, mint a többi gyártó terméke.

A Playgrass különleges tulajdonságai:

1. egybefüggő szőnyeg borítás,

2. ütéscsillapító rendszer, mely révén megelőzhetőek a sérülések,

3. rugalmas felülete kellemes érzéssé, valódi élménnyé teszi a lesiklást.

4. a pálya csúszósabbá tétele nem kemikáliákkal történik, hanem vízzel, ami így nem tesz kárt sem a ruhákban, sem a környezetben.

A sípálya felépítése:

Műanyagunk sokkal gondosabb tervezést és több munkát követel, mint az eddig hazánkban használt műanyagok. A pálya kialakítása a terep megfelelő kialakításával kezdődött. Sok időt és energiát fektettünk a pálya alapjának kialakításába. Ezt követően egy gerendaháló került lefektetésre, melyre aztán a vízrendszer és a ütéscsillapító, vízelvezető réteg került felhelyezésre. Ez az anyag egy speciális borítás, mely két geotextília réteg között műanyag szálakat tartalmaz, melynek köszönhetően elvezeti a vizet és csillapítja az esések energiáit. E réteghez került rögzítésre a Playgrass borítás. A csúszó felületet vízrendszer teszi nedvessé, hogy a lesiklás élménye biztosítva legyen. (A locsolás mennyisége időjárástól függően változik. Minél hűvösebb, és párásabb az idő, annál kevésbé van rá szükség.) A locsolófejek szintén Angliában lettek kifej-  lesztve ehhez a műanyag borításhoz, laposan és nagyon kis szemcsékben szórják a vizet.

A pálya meredekségét úgy alakítottuk ki, hogy az egyaránt megfeleljen mind a kezdők, úgy a haladóbbak elvárásainak is. A pálya felső része meredekebb, az alsó része pedig lankás, így minden tudásszintű, tanulni és gyakorolni vágyó vendégünk számára alkalmas.

A sípálya környezete:

A környezetre nagy gondot fordítottunk, hiszen a tanulás és gyakorlás is kellemesebb szép környezetben. A területre örökzöldeket ültettünk, műfüves járófelületeket hoztunk létre, valamint egy műtavat alakítottunk ki. Konténerekből egy 60 m2-es épületet állítottunk fel, melyben öltöző, mosdó, és felszereléstároló kapott helyet.